Δέρμα VS Δερματίνη

Αναρτήθηκε από Ancoelements 23/02/2018 0 Σχόλια

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι συνήθως όταν έχουμε μπροστά μας ένα αντικείμενο που μοιάζει δερμάτινο, αναρωτιόμαστε αν είναι όντως φτιαγμένο από γνήσιο δέρμα ή δερματίνη. Στο μάτι, η όψη πολλές φορές μοιάζει όμοια αλλά τα δύο υλικά διαχωρίζονται από κάποια βασικά χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα, η μηχανική τους αντοχή, η διάρκεια στο χρόνο.

Πως μπορούμε όμως πρακτικά να ξεχωρίσουμε το δέρμα από τη δερματίνη?

 1. Το δέρμα έχει δύο όψεις.
  Πέρα από την εξωτερική όψη το δέρμα διαθέτει μία ελαφρώς ‘τριχωτή’ πίσω όψη που θυμίζει καστόρι
 2. Ομοιογένεια.
  Κανένα δέρμα δεν είναι ίδιο με ένα άλλο και διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα από το σημείο που έχει κοπεί από το ολόκληρο δέρμα. Επίσης αν κοιτάξετε προσεχτικά υπάρχει πιθανότητα να δείτε μικρά σημαδάκια ή ανωμαλίες στην επιφάνεια, κάτι απόλυτως φυσιολογικό καθώς στο δέρμα αποτυπώνονται όλες οι ατέλειες ή τα γδαρσίματα που μπορεί να είχε το ζώο. Φυσικά το ίδιο ισχύει και με το χρώμα. Είναι δύσκολο να είναι ίδιο σε ολόκληρη την επιφάνεια του.
 3. Πόροι.
  Το γνήσιο δέρμα διαθέτει πόρους, μέσα από τους οποίους διαπερνάται ο αέρας, οι οποίοι δεν είναι όμοιοι μεταξύ τους. Όπως άλλωστε γίνεται και με το ανθρώπινο σώμα.
 4. Τιμή.
  Ένα αντικείμενο από γνήσιο δέρμα δεν μπορεί ποτέ να είναι οικονομικό. Πέραν του ότι αποτελεί μία ακριβή πρώτη ύλη, η διαδικασία επεξεργασίας του είναι δύσκολη και συνήθως πραγματοποιείται μόνο από άτομα που διαθέτουν εξειδίκευση στο συγκεκριμένο υλικό.


  ΜΥΘΟΙ
 • Το δέρμα μυρίζει
  Αυτό το κριτήριο πολλοί θεωρούν πως είναι βασικό για να ξεχωρίσεις το δέρμα. ΛΑΘΟΣ….
  Τα δέρματα υψηλής ποιότητας που έχουν επεξεργαστεί σωστά ΔΕΝ μυρίζουν.
   
 • Οι δερματίνες δεν είναι ανθεκτικές
  Σαν πρώτη ύλη η δερματίνη είναι πιο ανθεκτική από το δέρμα. Ωστόσο το δέρμα μπορεί να επιδιορθωθεί ευκολότερα σε περίπτωση κάποιας εκδοράς σε σχέση με τη δερματίνη που συνήθως δεν μπορεί να επιδιορθωθεί.
   
 • Το δέρμα είναι αδιάβροχο
  Είναι ανθεκτικό στο νερό αλλά όχι αδιάβροχο. Τελείως αδιάβροχες είναι οι δερματίνες καθώς δεν διαθέτουν τους φυσικούς πόρους του δέρματος
   
 • Το δέρμα δεν καίγεται
  Σίγουρα είναι πιο ανθεκτικό στη φωτιά από μία δερματίνη αλλά η φωτιά μπορεί να το αλλοιώσει.

 

Γράψτε ένα σχόλιο